Liselere Giriş Sınavı (LGS) İle İlgili Sıkça Sorulanlar

Bu yazımızda LGS başvuruları nasıl yapılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

 Merkezî Sınavla (LGS) Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav ile ilgili öğrenci ve velilerin çok merak ettiği sorulara yanıtlar.

Merkezi Sınav'a katılmak zorunlu mu? Tüm 8. sınıf öğrencileri sınava katılmak zorunda mı?

Hayır. Sınava, Merkezî Sınavla (LGS) Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları”na yerleşmek isteyen öğrenciler başvuracaktır.

Başvurular veli tarafından mı yoksa okuldan mı yapılacak? 

Başvurular veli tarafından elektronik ortam üzerinden yapılacak.

LGS'ye başvuru nasıl yapılır?.

LGS'ye başvuru için öncelikle e-okul ana sayfasına ulaşılması gerekiyor. e-okul başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz: https://e-okul.meb.gov.tr/ Daha sonra aşağıdaki resimde işaretli olan yeri tıklayıp bilgiler girilerek öğrencinin sayfasına ulaşım sağlanıp başvuru tamamlanacaktır.


Daha sonra "merkezi sınav" seçilerek "kaydet" butonuna basılarak başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. Ancak, başvuru süreci burada tamamlanmış olmayacaktır.

Başvuru işleminin tamamlanması için velilerin okula gelmesi gerekiyor mu?

Evet. Başvuru sürecinin tamamlanabilmesi için velilerin okula gelerek başvuru işlemini onaylandığına ilişkin imzalı çıktı alması gerekmektedir.

Merkezi Sınav puanının yerel yani adrese dayalı yerleştirmeye etkisi var mıdır?

Merkezi sınavın (LGS) yerel yerleştirmelere hiç bir etkisi yoktur.

LGS ye giriş için kimliklerde resim olması gerekiyor mu?

Yayınlanan klavuzdaki bilgilere göre kimliklerde resim/fotoğraf istenmiyor. Sadece sınav giriş belgelerinin resimli olması gerekiyor.




PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1

Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam