YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI İLE TERCİH NASIL YAPILIR

 

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI İLE TERCİH NASIL YAPILIR RESİMLİ ANLATIM

Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Hangi tercih robotu veya motoru ile tercih yapabilirim? YÖK Atlas Tercih Sihirbazı ile nasıl tercih yapılır?

Tercih işlemlerinizde hangi tercih robotunu kullanırsanız kullanın, veriler YÖK tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle, Yök Atlas Tercih sihirbazı kullanımı önem kazanmaktadır.

Bu yazımız ile Yök Atlas Tercih Sihirbaz ının nasıl kullanılacağı resimli olarak anlatılmaya çalışılmıştır.



       1. “1” yazılı yere tıklayıp puan türünüzü seçiniz.

2.       Ok”la gösterilen düğmeyi sürükleyerek başarı sıranızı belirleyin ve “Uygula”ya tıklayın.

3.      2.  Üniversite adı, şehir, program adı seçeneklerini ilgili pencereye manuel giriş yaparak süzgeç uygulayabilirsiniz.



Örnek:

Sayısal başarı sırası 75000 civarında olan bir öğrenci Bursa şehrinden mühendislik tercihi yapmak veya mühendislik programlarını görmek istiyor.

Not: 75000 başarı sırası olan bir öğrenci, 60 binden hatta ilk tercihini 55 binlerden ilk 2-3 tercihini alabilir.

“Program Adı” penceresine aradığınız bölümle ilgili herhangi bir sözcük yazarak arama yapabilirsiniz. Örneğimizde “mühendislik” alanında tercih yapılacağı için pencereye “MÜHENDİSL” sözcüğü girilmiştir.

Sonuç:



Şimdi, girdiğimiz ölçütleri kaldırıp Türkiye genelinde puanımıza uygun %50 burslu ECZACILIK programı var mı ona bakalım. Pencereye kısaca “EZC” yazıyorum ve sıralamamıza uygun eczacılık programları sıralanıyor.




 

 

PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1

Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam