Evde Oyun Hamuru Yapımı


Evde oyun hamuru nasıl yapılır? Oyun hamuru yapımı için gerekli malzemeler nelerdir?

Oyun hamuru eğitimin vazgeçilmez araçlarından biridir.Bu nedenle oyun hamurunu evde yaparak çocukların oyun hamuru yapılışını da öğrenmesini sağlayabilirsiniz.  Neler öğrenmez ki çocuk oyun hamuru ile. Sadece öğrenmek mi? Hayır. Aynı zamanda kas gelişimi için de gereklidir oyun hamuru. Hele hele bir de evde yapılmış oyun hamuru ise, çocukların mutlu bir şekilde oynayacağı açıktır.
Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?
Aslında evde iki şekilde oyun hamuru yapabilirsiniz. Bunlardan birincisi hamuru pişirerek ikincisi ise hamur pişirilmeden yapılıyor. Pişirilek yapılan oyun hamuru daha kolay şekil olamakla birlikte, pişirilmeden yapılan hamurun yapımı daha pratiktir ve sabırsız çocuklarımızı bekletmek zorunda kalmadan 2-3 dakika içinde hazırlayabiliriz. Tercih sizin.
1.       Yapılış (pişirmeden)
Gerekli malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
¼ su bardağı tuz
Çocukların oyun hamuru ile daha rahat oynayabilmesi için hamuru renklendirirken  gıda boyası yerine sebze ve meyvelerden yararlanabilirsiniz.
Sarı renk için zerdaçal, kırmızı ve tonları için pancar suyu, ahududu, böğürtlen veya vişne suyu, yeşil için ıspanak suyu, kahverengi için kahve kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:
Gıda boyası haricindeki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamuru küçük parçalara ayırın. Her parçaya farklı renkte gıda boyası ekleyerek hamurları tekrar yoğurarak renklendirin. Gıda boyalarını veya sebze meyveyi karıştırarak farklı renkler de elde edebilirsiniz.
2. Yapılış (pişirilerek)
1 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tuz
2 çorba sıvı yağ
2 çorba kaşığı tartar kremi (Aktarlardan bulabilirsiniz ya da onun yerine elme sirkesi de kullanılabilir.)
Gıda boyası ya da parmak boyası

Hazırlanışı:

Önce unu ve tuzu karıştırın. Tartar kremi ya da elma sirkesini su ile birlikte ekleyin. Hazırladığınız hamuru kaç renk hazırlayacaksanız o kadar parçaya bölün. Gıda boyalarını sıvı yağ ile birlikte hamurlara ilave edin ve kısık ateşte ezerek pişirmeye başlayın. Hamur ortada toplanarak tavadan ayrılınca artık ateşten alabilir ve soğumaya bırakabilirsiniz.

Hazırladığınız hamurları kurumamaları için mutlaka kapalı plastik saklama kaplarında ya da cam kavanozlarda saklayın.
PAYLAŞ

0 Yorum

Yorum Gönder

Yayın üstü reklam

Yayın ortası reklam 1

Yayın ortası reklam 2

Yayın altı reklam